Is netelroos besmettelijk?

netelroos besmettelijkHoewel netelroos er vrij heftig uit kan zien, is netelroos niet besmettelijk. Over de vraag of netelroos besmettelijk is hoeft u zich dus niet bezorgd te maken. In feite is de aandoening namelijk niets anders dan een vochtophoping in de bovenste laag van de huid. Deze oedemen worden veroorzaakt door haarvaatjes in de huid die zich verwijden. Door deze verwijding ontstaan er tussen de cellen die de haarvaatjes bekleden kleine openingetjes. Via deze openingen kan er vocht weglekken uit de cellen. Dit vocht komt dan in het weefsel terecht en veroorzaakt daar de blaasjes of bulten die zichtbaar zijn op de huid.
Dit kan zorgen voor hevige jeuk wat weer zorgt voor krabben, hierdoor lijkt de plek vaak nog weer erger. Wat de angst tot de vraag of netelroos besmettelijk is weer vergroot. Het werkt dus niet hetzelfde als bij een koortslip, hierbij wordt wanneer er contact is met het speeksel van iemand met een koortslip de koortslip overgegeven.

Netelroos besmettelijk voor baby’s?

Netelroos is dus geen virus wat van mens op mens overgedragen wordt. Maar enkel en alleen een allergische reactie van het lichaam. Als je zwanger bent hoef je evenmin bezorgd te zijn over het toekomstige kind. Let er wel op bij het innemen van medicijnen dat deze niet schadelijk zijn voor het kind, vraag hiernaar bij de huisarts.

Bent u bezorgd over uw kind of baby met netelroos of wilt u uitgebreidere informatie hebben? Neem dan vooral een kijkje op de netelroos baby pagina voor meer informatie rondom dit onderwerp.