Behandeling van netelroos

De huiduitslag ontwikkelt zich in korte tijd en begint met rode vlekjes of bultjes die na verloop van tijd kunnen overgaan in verdikte bleke plekken op de huid. Deze plekken kunnen al dan niet samenvloeien tot groteren plakkaten op de huid. Typerend voor de netelroos uitslag is dat deze plotseling op kan komen zetten en binnen enkele uren ook weer kan verdwijnen. Daarnaast is het niet ongewoon dat de uitslag dan op een andere plaats weer tevoorschijn komt. Bent u benieuwd waardoor netelroos ontstaat bezoek dan vooral de pagina over netelroos oorzaak.

Wat is Urticaria

Misschien zegt de naam Urticaria u zo op het eerste gezicht niets. Urticara is in de volksmond ook wel bekend als netelroos. Urticaria is een medische aandoening aan de huid die meestal wordt veroorzaakt door een allergische reactie

Netelroos kan overal op het lichaam voorkomen en kan soms gepaard gaan met zwellingen aan de oogleden, de tong of het mondslijmvlies. Dergelijke zwellingen worden ook wel angio-oedemen genoemd. Deze vorm van oedeem is hetzelfde als de Urticaria zelf, alleen bevindt deze vochtophoping zich dieper in de huid en in weefsels die makkelijker uitzetten. Daarnaast kan het bij dergelijke zwellingen zo zijn dat deze wat langzamer verdwijnen dan Urticaria op de huid. Over het algemeen verdwijnt netelroos echter vrij snel. In sommige gevallen kan het voorkomen dat de aandoening na zes weken nog steeds niet geheel verdwenen is. Dan spreken we van chronische Urticaria. Het is begrijpelijk dat u snel wilt overgaan tot netelroos behandeling lees daarom snel verder.

Netelroos behandeling met medicijnennetelroos-behandeling

Netelroos behandeling door medicijnen is iets wat helaas niet kan. Wel kunnen medicijnen symptomen van netelroos verzachten, u moet hierbij denken aan de jeuk en de branderigheid. Hiervoor zijn poeders en zoals u rechts van de pagina een oplosmiddel voor in bad wat de jeuk sterk vermindert en lijdt tot een snellere genezing van netelroos. Mocht dit niet helpen dan kunt u altijd nog pillen slikken die speciaal zijn ontworpen om de sterke jeuk tegen te gaan. Deze pillen worden antihistaminica pillen genoemd.